Redigeren websiteteksten

,
webistetekst, redigeren

Redigeren websiteteksten en samen teksten herschrijven

 

Uitdaging

Opdrachtgeefster is interieurstylist en -vormgeefster. Zij is niet tevreden met de teksten op haar website. Ze heeft er al vaak dingen aan veranderd. Toch krijgt ze geen goed gevoel bij haar vernieuwde teksten en vraagt zij zich af of er staat wat er moet staan en of de teksten duidelijk zijn voor haar bezoeker. Opdrachtgeefster wil graag tips om haar teksten te verbeteren, zodat zij die tips zelf kan uitvoeren op haar website.

 

Aanpak

Ik begin met een ‘scan’: ik lees de teksten en maak een rapport over de teksten die goed zijn en welke aanscherping nodig hebben. Ik let op de duidelijkheid van de inhoud, de marketing gerichtheid (de boodschap) en of de teksten taalkundig juist zijn.
Daarna ga ik met de klant in gesprek om een duidelijk beeld te krijgen waarom zij ontevreden is. Met haar informatie over haar zelf en haar bedrijf en product scherpen we de huidige teksten aan. Opdrachtgeefster krijgt veel tips en voorstellen mee om haar teksten te kunnen veranderen.

 

Resultaat

Het resultaat is dat opdrachtgeefster nu een duidelijker beeld welke ingrepen haar teksten kunnen verbeteren. Soms betekent dat ook dat zij teksten moet verwijderen of verplaatsten. Met mijn tips en voorstellen gaat zij aan de slag.
Wanneer zij daarmee klaar is geeft ze mij een seintje en controleer ik haar teksten op zinsbouw, spelling en grammatica. Die zet ik op  papier en mail haar dat, zodat zij de regie zelf kan doorvoeren.

Fijne samenwerking! En teksten die taalkundig juist zijn én een klant die tevreden is met haar teksten op haar website.

www.set98.nl  

Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

11 juni 2020