Advertentietekst regionale krant

Uitdaging

Een bedrijf voor computerservices is ooit begonnen op de particuliere markt. Inmiddels hebben ze zoveel klanten, zowel particulier als zakelijk, dat het bedrijf ervoor kiest de service aan particulieren stop te zetten. De opdrachtgever wil dat in goed Nederlands aankondigen in een regionale krant door middel van een advertentie.

Aanpak

Allereerst stel ik een vragenlijstje op voor de opdrachtgever. Ik wil ik weten hoe groot de advertentie is en of de opdrachtgever daar ook zijn bedrijfslogo in wil hebben. Dat is inderdaad het geval. De tekst moet dus kort en duidelijk zijn om in de advertentieruimte van 10×10 cm te passen. Verder wil ik de achtergrond weten van deze stap en hoe lang hij de particuliere markt heeft bediend. Met wat meer informatie kan ik me een goed beeld vormen en zo de juiste woorden vinden.

Resultaat

Dit resulteert in een korte en duidelijke tekst waarin de opdrachtgever aankondigt dat hij na 10 jaar zal stoppen met zijn services voor particulieren. Uiteraard staat de reden er ook bij: door het toenemend aantal klanten kan het bedrijf niet meer de service bieden die klanten tot dan toe gewend zijn. De opdrachtgever bedankt zijn klanten voor het vertrouwen en vermeldt dat de hardware die door hem is geleverd binnen de garantietijd nog onder zijn verantwoordelijkheid valt.

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

15 mei 2020